تفاوت چسب خمیری و پودری برای نصب انواع سرامیک

نویسنده : kowsarweb
تاریخ انتشار : 10 اسفند 1403
زمان مطالعه : 5 دقیقه
دیدگاه: 0

نصب سرامیک از طریق روشهای مختلفی انجام می شود. چسباندن سرامیک از طریق روش دوغابی که یکی از روش های مرسوم و البته قدیمی می باشد که از ترکیب آب و سیمان و شن و ماسه انجام شده و البته هزینه ای به مراتب کمتر از روش چسبی دارد. اما روش چسبی نسل جدید و جایگزین در نصب سرامیک است که مدرن تر، مطمئن تر و بی دردسر می باشد. استفاده و خرید از چسب های کاشی و سرامیک در دو مدل پودری و خمیری صورت می پذیرد که قرار است در این مقاله به نگارش سبک نو به جزئیات کاملی از آن برسیم.

معرفی چسب پودری و خمیری

چسب پودری متریالی است که بر پایه پودرهای مختلف سیمانی و معدنی و مواد غلظت دهنده فرآوری شده و در دو مدل تک جزئی و دو جزئی قابل انتخاب است.

چسب پودری چیست و چطور درست می شود

چسب های خمیری مدلی دیگر از فرکوتایل ها به حساب می آیند که ساختار آنها از رزین های امولسینی، مواد معدنی و ترکیب های شیمیایی برای افزایش چسبندگی تشکیل شده است.

چسب خمیری چیست و چطور درست می شود

مقایسه خصوصیات فنی چسب خمیری و پودری

چسب خمیری محصولی است که با توجه به ساختارش برای استفاده در محیط های داخلی مورد استفاده قرار گرفته، در حالی که چسب های پودری به دلیل مقاومت بیشتری که در برابر رطوبت داشته در فضای داخلی و خارجی قابل مصرف می باشد.

همچنین از چسب های پودری برای سرامیک های سایز بزرگ (اسلب) و پرسلان استفاده می شود در حالی که به دلیل مقاومت کمتر از چسب خمیری در کاشی و سرامیک های معمولی و خاک قرمز استفاده می شود.

سرعت اجرا و نصب در نوع خمیری بالاتر بوده و همچنین یکی دیگر از نکات مثبت استفاده از چسب های خمیری تک جزئی بودن آن است که نیازی به مخلوط کردن با ماده دیگر برای انجام فرایند نصب نمی باشد.

در زمان استفاده از چسب های خمیری لازم است که بندکشی یک روز پس از گیرش چسب اجرا شده و چنانچه برای سایزهای بزرگتر استفاده شده زمان بیشتری برای انجام این کار در نظر گرفت. در حالی که برای چسب های پودری تا سه روز بعد از نصب نیاز است تا بندکشی صورت پذیرد.

مدت زمان نگهداری چسب های خمیری در صورت انبار کردن در فضای مناسب حداکثر تا 6 ماه و در مدل های پودری تا 1 سال می باشد.

اینفوگرافیک مزایای چسب پودری و خمیری

در مجله سبک نو ببینید : معرفی چسب خمیری و پودری و انواع آن


کاربرد چسب پودری و خمیری

چسب های پودری به دلیل نوع ساختارشان بهتر است که برای سرامیک ها و سنگ های سایز بزرگ استفاده شوند و در همین جهت استفاده از چسب بتن و یا موادی که اختلاط و چسبندگی را افزایش دهد می تواند موثر باشد.

چسب های پودری گزینه ای مناسب برای نصب انواع سرامیک پرسلان، خاک سفید، اسلب و سنگ ها بوده که هم می توان در نصب در داخل و هم خارج از محیط از آنها بهره برد. میزان استفاده از چسب های پودری به ازای هر متر مربع 5 کیلوگرم است

چسب های خمیری که سرعت اجرای بیشتری داشته گزینه ای پیشنهادی برای نصب انواع کاشی و سرامیک در سایزهای استاندارد و البته در فضای داخلی است که رطوبت کمتری داشته باشد. نصب کاشی آشپزخانه، سرویس و راه پله، انباری و حمام در تخصص این نوع چسب بوده و برای اجرا فقط نیاز به یک کاردک دندانه دار خواهد بود. میزان استفاده از چسب های خمیری به ازای هر متر 3 کیلوگرم می باشد.

راهنمای انتخاب چسب مناسب براساس جنس سرامیک

همانطور که قبل تر نیز اشاره شد جنس سرامیک، سایز و ابعاد آن است که می تواند انتخاب کننده نوع چسب و یا روش چسباندن برای آن باشد. سرامیک ها دارای دو نوع خاک سفید و خاک قرمز می باشند که میزان جذب آب در آنها متفاوت است.

سرامیک های خاک سفید معمولا از جنس پرسلان بوده و باید حتما از چسب های پودری دو جزئی برای آنها بهره برد. در حالی که کاشی و سرامیک های خاک قرمز به دلیل جذب آب کمتر استفاده از مدل خمیری کارآمدتر خواهد بود.

استفاده از چسب ها بر اساس نوع فضا و محیط و زمان نصب می تواند متفاوت باشد. مثلا استفاده از چسب های خمیری برای چسباندن سرامیک در کف کار اشتباه و زیان باری است، و یا استفاده از این مدل چسب برای محیط های استخر، حمام غیر معقولانه است.

طریقه نصب سرامیک با چسب پودری

مزایا و معایب چسب پودری و خمیری

مزایای چسب خمیری:

  • اجرا و نصب آسان و سریع
  • چسبندگی مناسب و بدون بو و کثیف کاری در فضا
  • انعطاف پذیری در برابر حرکت ها
  • قیمت مناسب تر محصول 
  • تک جزئی بودن و بی نیاز بودن از مخلوط با ماده ای دیگر

معایب چسب خمیری:

  • عدم استفاده در محیط های خارج از فضای داخلی ساختمان
  • قابل استفاده نبودن برای انواع سرامیک ها
  • چسبندگی کمتر نسبت به مدل پودری
  • محدود بودن در اجرا و زیر سازی کار

مزایای چسب پودری:

  • در صورت مخلوط شدن با چسب بتن قوی ترین حالت چسبندگی اتفاق می افتد.
  • گزینه ای مناسب برای انواع سرامیک و کاشی 
  • مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی
  • قابلیت استفاده از همه فضاها بدون محدودیت
  • استحکام در برابر رطوبت و حرارت

معایب چسب پودری

  • تک جزئی نبودن و استفاده همزمان با چسب بتن
  • سرعت پایین اجرا و دقت بیشتر در نصب 
  • منعطف نبودن در زمان نصب
  • قیمت گران تر نسبت به چسب خمیری
  • در زمان اجرا کثیف کاری بیشتری وجود خواهد داشت.
طریقه نصب سرامیک با چسب خمیری

نحوه آماده سازی چسب پودری و سرامیک

بهترین برند چسب پودری و خمیری

یکی از سوالات مهم و کلیدی برای انتخاب و خرید چسب کاشی و سرامیک این است که کدام برند می تواند گزینه ای مطمئن و بهتر باشد. پاسخ به این سوال کمی تخصصی و البته سخت است.

چسب ها عموما از مواد شیمیایی غیر قابل لمس و محسوس ساخته می شوند که فقط زمانی میتوان از کیفیت آنها اطمینان حاصل پیدا کرد که خریداری شده و نصب صورت گرفته و زمان بر آن ها گذشته باشد.

از این رو منطقی ترین حالت این است که از برندی خریداری کنیم که دارای سابقه و رزومه ای مشخص در تولید بوده و دارای استاندارد انجمن شیمی ایران، استانداردهای داخلی و ایزوهای خارجی باشد.

البته اگر شما سری به بازار و بورس کاشی و سرامیک بزنید متوجه خواهید شد که یکه تاز برند بازار که بی رقیب در این عرصه می تازد برند شیمی ساختمان است که کیفیتش باعث شده تا سال ها به عنوان اولین و آخرین گزینه برای مهندسین و نصابان و کارفرماها باشد.

شرکت شیمی ساختمان که دارای بیشترین سابقه در این عرصه است بالاترین تنوع محصول را در سبد کالایی خود داشته و انواع چسب های خمیری، پودری، بتن، آب بند، پودر بندشی و … را به بازار عرضه کرده است.